Texels Kookboek - Aardappelsoep met worst

Ingrediënten
500 gr aardappelen 50 gr rookworst 4 takjes verse peterselie 4 takjes verse selderij
½ l vleesbouillon 1 dl mousserende wijn peper zout

Hulpmiddelen
kookpan staafmixer snijplank mes

Voorbereiding

Schil, was en snijd de aardappels in blokjes.
Snij de worst in plakjes en vervolgens in reepjes.
Knip de peterselie en selderij fijn.

Bereiding

Breng in een ½ liter vleesbouillon en de wijn de blokjes aardappel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes koken.

De soep iets laten afkoelen en vervolgens pureren. Breng al roerend de soep in 10 minuten weer zachtjes aan de kook. Roer de reepjes worst, peterselie en selderij erdoor. Daarna nog met peper en zout op smaak brengen.

Serveertip

Soort gerecht: Soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 45 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!